miercuri, 13 februarie 2013

Planuri pentru 2013 o.O

Majoritatea şi-a făcut liste, listuţe, bileţele, cu planurile pentru anul nou (bine, acum o să ziceţi că e vechi, doar azi e 13 ianuarie), cu ce vor ei să realizeze, unde vor să călătorească, ce vor să-şi cumpere, etc.
Dar nu şi pe aici. Nuu, Monica e căzută din pom şi nu-şi face din-astea, căci i se par pierdere de timp, şi muncă în folosul nimănui. Drept să vă spun, am câteva dorinţe, dar nu mă gândesc să mi le îndeplinesc în decursul anului ci în viitorul apropiat. Nu, mint, vreau să iau premiul întâi. Anul trecul am fost a doua şi nu mi-a prea convenit. Şi cu media maximă pe primul, sper să am medie mare şi pe doi şi voila! Măă roog, să lăsăm subiectul ăsta, că tot începe maine şcoala şi o să ne plictisim.
Aşadar, rămăsesem la dorinţele mele - nu vor fi multe, nu sunt o persoana visătoare, ci realistă. Dacă îmi pun ceva în minte, obţin acel lucru, fară dar şi poate. O să-mi fac listă cu ce o să citesc, cum am văzut că se practică şi pe alte bloguri. O să fac recenzii, pentru a face cunoscute cărţile (în cazul în care merită) şi o să le postez atât pe blogul ăsta, cât şi aici.
În vacanţa asta am citit o singură carte. Tâmpenia este că eu citesc mult în timpul şcolii, atunci când nu mă ating de laptop ori de televizor. Atunci când profesorii vorbesc şi nimeni nu-i ascultă. Atunci când lumea e moartă de somn prin metrou, la opt seara. Îmi merge bine, n-am ce zice.
După ce termin cu "Sălaşul morţii" (am ajuns pe la 136/448), mă apuc le "Legendele şi miturile Greciei Antice" de N. A. Kun. Am citit "Legendele Olimpului" ale lui A. Mitru de vreo trei ori (am un profesor de istorie ţăcănit) şi vreau acum să văd şi varianta altui autor.

Nikolai Albertovici Kun (grafia rusă a numelui: Никола́й Альбе́ртович Кун; n. 1877 – d. 28 octombrie 1940) a fost un istoric, profesor universitar și scriitor rus. Specialist în cultura elină, Kun a predat istoria la Universitatea de Stat din Moscova. Cea mai cunoscută scriere a sa este Legendele și miturile Greciei Antice; ea va servi mai târziu ca punct de plecare autorului român Alexandru Mitru pentru cartea sa, Legendele Olimpului.

Hai nu zău! Habar n-aveam! Acum că am aflat că autorul e rus, o să o citesc şi cu mai mare plăcere.

 Buuun! Să trecem mai departe...
Săptămâna trecută (parcă) a fost "Elena din Troia" pe TVR 1. Am rămas mască văzând cât de mult diferă versiunea britanică de cea americană (în care au jucat legendarii Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom - nenorocitul, l-a omorât pe Ahile <3 , Peter O'Toole etc.). În cartea de mai sus există un capitol intitulat "Ciclul troian" şi vreau să mă lămuresc. Pentru liniştea mea, mi-am descărcat de pe net şi "Iliada" lui Homer. Pe asta, chiar de abia aştept să o citesc :D

În rest, nada! O, ba da! În august o să fac 18 ani, şi mama se tot gândeşte la cum o să fie petrecerea mea. Pff, bine că o preocupă pe ea mai mult decât pe mine. Adică, din partea mea, poate să nu facă nimic. Adică, să fim serioşi, e o zi ca oricare altaa. Din partea mea, aş putea să mă duc la Mc cu nişte prieteni (4 sau 5, că doar atâţia am fost în stare să-mi fac -.-") sau la film. Bine, nu le-ar conveni unora dintre ei, dar... m-aş risca. Fiţoşeniile nu sunt pentru mine. Dacă după unii, a fi un om simplu, care nu stă trei ore în faţa oglinzii înainte de a se duce să cumpere o pâine (de şcoală nici nu mai vorbesc), care nu se îmbracă neapărat numai la modă, care se simte bine înconjurat de oameni normali (sărăntoci sau nu), înseamnă a fi un ţăran prost, ei bine, atunci... that's me!

So, cam atât... Mulţumesc celor care şi-au pierdut timp preţios citind asta >:D<
Acuum, NFS-ul mă aşteaptăăă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu